Vilken politisk fråga brinner du lite extra för – och varför?

— Jag har alltid haft småföretagande som min hjärtefråga, men under den här mandatperioden är det också psykisk ohälsa.

Varför började du engagera dig politiskt och varför i Centerpartiet?

— Det är många som frågat mig varför jag engagerar mig politiskt och min motfråga blir alltid: varför inte? Jag vill aktivt försöka förändra och skapa en kommun där mina barn och barnbarn ska kunna leva och bo. Varför Centerpartiet då? Det finns inget parti som sammanfattar mina grundvärderingar så bra som Centerpartiet. Vi pratar tydligt om att skapa bättre förutsättningar för företagande, att se hela landet – att landsbygden är närande och inte tärande samt att stå upp för allas lika värde.

Vad ser du mest fram emot med att vara kommunfullmäktiges ordförande den här mandatperioden?

— Jag ser fram emot att leda kommunen med en annan metod som är inriktat på mål- och resultatstyrning. Jag ser också fram emot att jobba i förvaltningshuset och att ha nästan 900 kollegor.

Vilka av dina tidigare erfarenheter kommer du ha extra stor nytta av i din nya roll?

— Alla erfarenheter är nyttiga. Jag är väldigt tacksam för mina fyra sista år som kommunstyrelsens viceordförande. Jag har lärt mig massor om processer, verksamheter men även om det politiska spelet som jag är en del av – vare sig jag vill eller inte.

Vilka politiska reformer tycker du är nödvändiga för att föra kommunen framåt under de kommande fyra åren?

— Det som jag nämnde ovan, ett mer mål- och resultatstyrt arbetssätt. För oss som politiker alltså. Sedan pratar vi ju inte om reformer inom en kommun, men det är viktigt att skapa förutsättningar för alla verksamheter samt att ha ett långt och hållbart perspektiv.