Ivan Larsson, andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Vilhelmina, lämnar idag alla sina politiska uppdrag.

Ivan motiverar sitt beslut så här:

— Politiken var inte det jag trodde den skulle vara. Nu har min politiska resa nått sitt slutmål. Jag kan tillstå att jag inte hade insett och förstått innebörden i ett politiskt engagemang det kan jag inte lasta någon annan än mig själv för. Men blanka stål är inget för mig. Jag vill leva ett liv inte vinna ett krig.

Han fortsätter:

— Jag vet att det kommer att ställa till en del bekymmer för mina partikompisar, men jag är övertygad om att Centerpartiet i Vilhelmina kommer att lösa även detta.

Annika Andersson, kommunstyrelsens ordförande säger:

— Det är olyckligt, sorgligt men ändå förståerligt. Det politiska klimatet i kommunen och främst dess fullmäktige är inte som det borde vara för att få nya människor att vilja engagera sig i politiken.

Vi i Centerpartiet i Vilhelmina beklagar att Ivan lämnar sina uppdrag, och kommer nu att föreslå nya ledamöter till kommunstyrelsen och de andra uppdrag Ivan säger ifrån sig. Till fullmäktige räknar Länsstyrelsen om valresultatet för att se vem som blir ny ordinarie ledamot.

Kontakt:
Ivan Larsson 070-3592261, 072-217 50 10
Kommunstyrelsens ordförande Annika Andersson 070-253 00 58